Закарпатець незаконно оформлював кредити на підставних осіб

Закарпатець незаконно оформлював кредити на підставних осіб. Зараз проти нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства прокуратури Закарпатської області Павло Русняк, – поінформували ЗІК у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Встановлено, що громадянин Б. протягом 2006 року підробив і надав завідомо неправдиві довідки про доходи ТОВ «Восход» ЛТД та документи. Таким чином він заволодів кредитними коштами ЗАТ КБ «Приватбанк» у великих розмірах. З метою незаконного заволодіння чужими коштами зловмисник подав до банку документи для оформлення кредитів від імені шести осіб. Далі з метою формування кредитної справи та перерахування коштів на кредитний рахунок громадянин Б. підробив підписи, а пізніше – і заяву на видачу готівки та отримував кошти з кас відділень банків. У справі заявлено цивільний позов на понад 216000 гривень. Завдано матеріальних збитків клієнтам банків на суму 60 тисяч гривень, а відшкодовано близько 16 тисяч гривень.

Громадянин Б. вчинив злочини, передбачені ч.2,3 ст.358, ч.3 ст. 190, ч.1, ст.209 КК України. За погодженням з прокуратурою Закарпатської області та з метою швидшого завершення досудового слідства було прийнято рішення про взяття обвинуваченого під варту, де він зараз і знаходиться.

zik.ua