Закарпатські прокурори налагоджують співпрацю з іноземними колегами

У середу, 26 жовтня, в прокуратурі Закарпатської області відбулася трьохстороння зустріч з прикордонними прокурорами Кошицької, Прешовської областей Словацької Республіки та в.о. прокурора Саболч-Сотмар-Берегської області Угорської Республіки.

„Оскільки Україна йде в євроспільноту, необхідно, аби і правоохоронні органи налагоджували тісну співпрацю. Нині, прокуратура області, самостійно, співпрацює з правоохоронними органами Польської республіки та протягом двох останніх років є співпраця з Генеральною прокуратурою Угорської республіки в питаннях вручення процесуальних документів у кримінальних справах. Оскільки, як нам відомо, відбулися зміни в законодавстві як України, так і в законодавстві наших колег, переконаний, що найближчим часом на рівні генеральних прокуратур України та Словацької республіки буде вирішено аналогічне питання співпраці між Закарпаттям та прикордонними прокуратурами Словаччини,” – заявив на зустрічі прокурор Закарпатської області Анатолій Петруня.

За словами старшого помічника прокурора Закарпатської області з міжнародно-правових доручень Ганни Петрецької з угорськими колегами прокуратура Закарпатської області мала більш тісні зв’язки в останні роки. Зокрема, співпрацювали в питаннях надання допомоги в кримінальних справах. Як було зазначено на зустрічі лише за останні два роки до прокуратури області надійшло понад 768 запитів в частині вручення процесуальних документів. І з кожним роком йде тенденція до зростання кількості запитів. Тож, такі тісні зв’язки прокуратура Закарпатської області прагне налагодити і зі словацькими прикордонними прокуратурами.

Прокурор Закарпатської області ознайомив запрошених прокурорів зі специфікою діяльності прокуратури Закарпатської області, з її особовим складом та розповів про роботу Генеральної прокуратури України.

Водночас прокурор області наголосив, що пріоритетами роботи прокуратури Закарпатської області є протидія контрабанді та нелегальній міграції, а також захист інтересів держави в сфері охорони лісових ресурсів, надр та води, утилізація відходів, захист інтересів держави у сфері зовнішньо-економічних відносин.

 Прес-служба прокуратури Закарпатської області