Зловмисники планували напад на обмінний пункт

Злочинна група з одного кіровоградця та двох закарпатців намагалася учора здійснити запланований збройний напад на обмінний пункт Хуста.

Як повідомили в УМВС України в Закарпастькій області, працівники УБОЗу заздалегідь дізналися про заплановане, у разі чого їм вдалося попередити скоєння злочину та заарештувати правопорушників. Стало відомо, що один із зловмисників кілька років тому відбував покарання у Республіці Чехія за вчинення вимагання із використанням вогнепальної зброї.

Слідчо-оперативна група виявила під чохлом пасажирського сидіння автомобіля, на якому приїхали зловмисники, пістолет іноземного виробництва, під водійським сидінням – предмети, зовні схожі на гранату та запал до неї, під килимом на підлозі автомобіля – штик-ніж іноземного виробництва.

Нині вирішують питання про порушення кримінальної справи за ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Оперативники продовжують перевіряти затриманих на можливу причетність до інших подібних злочинів.

Довідка :

З початку 2011 року працівники спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю виявили та вилучили майже 300 одиниць вогнепальної зброї, у тому числі, 118 – нарізної та 136 – гладкоствольної. Серед цього арсеналу – 14 автоматів, 19 гвинтівок, майже 200 пістолетів та півтора десятка револьверів. Крім того, вилучили майже 180 гранат та один гранатомет.

http://zaholovok.com.ua/