У військових частинах Закарпаття триває інтенсивна підготовка

У військових частинах 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України тривають контрольні заняття з основних предметів бойової підготовки.

 Відповідно до плану підсумкової перевірки військових частин 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, на території 6 областей західного регіону нашої Держави, тривають контрольні заняття з основних предметів бойової підготовки.
Так, у 128-ї окремій механізованій бригаді, що на Закарпатті, де головний іспит року приймає комісія управління 13-го армійського корпусу під керівництвом командира армійського об’єднання генерал-майора Сергія Папко, військовослужбовці склали заліки з мобілізаційної підготовки, знання положень Статутів Збройних Сил України, спеціальної, гуманітарної та технічної підготовок, захисту від зброї масового ураження та інших предметів навчання.

Під час заліку з фізичної підготовки особовий склад механізованої бригади склав заліки з підтягування на перекладині, бігу на короткі та довгі дистанції, а під час занять з вогневої підготовки виконав вправи стрільб з автомата Калашникова та пістолета Макарова.
Як зазначив командир 13-го армійського корпусу генерал-майор Сергій Папко особлива увага комісії під час підсумкової перевірки звертається на фізичну та вогневу підготовки, які є приоритетними у підготовці військовослужбовців Збройних Сил України.
– Оцінка кожного командира військової частини залежить від професіоналізму його підлеглих, – підкреслив командир 13-го армійського корпусу генерал-майор Сергій Папко.

На Мукачівській ділянці полігону з військовослужбовцями 128-ї окремої механізованої бригади проведено заняття з вогневої підготовки, які організовано на дев’яти навчальних місцях.

Метою заняття з вогневої підготовки була перевірка практичних навичок стрільби зі стрілецької зброї – автомату Калашникова та пістолета Макарова.

Перед початком виконання вправ стрільб для підлеглих провели інструктаж під час якого визначили на місцевості рубежі, вогневі позиції, напрямки і сектор для стрільби, порядок проведення заняття та порядок заміни на   навчальних місцях. Також перевірено вміння та навички підлеглих у правильності прицілювання, розбирання-збирання зброї, швидкості споряджання магазину набоями. Особлива увага командирами всіх рівнів звертається на дотримання вимог заходів безпеки під час практичних дій.

За підсумками занять з фізичної та вогневої підготовки кращими з управління 128-ї окремої механізованої бригади є підполковник Ігор Олексюк, підполковник Руслан Татусь та майор Катерина Жукова.

Сьогодні, 26 жовтня командир 13-го армійського корпусу генерал-майор Сергій Папко перевіряє військові частини Виноградівського гарнізону, а завтра відповідно до плану робочої поїздки, планує відвідати військові частини 128-ї окремої механізованої бригади, які дислокуються в Ужгороді.

Прес-секретар 13-го армійського корпусу Віктор Шубец

http://rionews.com.ua/