Обласна влада навідалась у Свалявські школи та медустанови

У четвер, 27 жовтня, заступник керівника краю Іван Качур здійснив робочу поїздку на Свалявщину. На порядку денному – прийом громадян та інспекція медичних та освітніх установ району.

 Нагодою поділитися своїми бідами та проблемами скористалися десять мешканців району. Ще стільки ж було розглянуто заяв тих людей, хто в силу обставин не зміг цього дня потрапити на прийом. Більшість прохань стосувалися допомоги з лікуванням. Заявникам вирішено виділити матеріальну допомогу в рамках програми «Турбота».

Згодом заступник голови обласної адміністрації  Іван Качур проінспектував і самі заклади охорони здоров’я Свалявщини. За словами медиків,  нині в районі  цілком достатньо ліків та реактивів для проведення аналізів. Поновлення потребують запаси тест-смужок, завдяки яким проводиться замір цукру в крові. Усе необхідне для лікування обладнання в медзакладах району працює справно. Проте, частина потребує заміни через зношеність. Особливу  вагу учасники перевірки звернули на пункти швидкої допомоги. Відзначимо, що в окремих населених пунктах району існує проблема з відсутністю цілодобової роботи швидких. Проте, за словами головного лікаря дільничної лікарні села Кирицьки Івана Балажа, вже з першого листопада це питання буде вирішено і люди зможуть розраховувати на оперативну допомогу медиків у будь-який час.

    Школи району теж не оминула прискіплива перевірка. Оглянули як нові освітні заклади, так і такі, де вивчилося кілька поколінь місцевих жителів. Втім, як зазначив Іван Качур, не завжди у вигіднішому світлі постає новіший заклад:

– Якщо школу збудовано, до прикладу, 15 років тому, то це не означає, що вона буде кращою від збудованої сотню років тому. Головне берегти, оновлювати матеріально-технічну базу на скільки це реально. Школам потрібні господарі. Ми не можемо рухатися далі, говорити про подальше осучаснення, якщо на шкільних дверцятах немає ручок або ж відсутнє світло у коридорі.

Наразі вже перевірено школи, дільничні лікарні та амбулаторії сімейної медицини Іршавського, Воловецького, Міжгірського та Мукачівського районів. Подібні обстеження до кінця року відбудуться і в закладах освіти та медицини решти районів області.

Прес-центр ОДА