Стотисячний грант отримає Тячівський район

Цього тижня стало відомо про перемогу Тячівського району в проекті «HUSKROUA  2007-2013». Загальна сума виграного гранту становить 100 тисяч євро. Ці гроші будуть виділені для облаштування в чотирьох районних школах екологічно чистих класів, придбання спортивного інвентаря та проведення спеціальних тематичних тренінгів.

Як повідомили у Тячівській районній державній адміністрації, цими днями районний очільник та по сумісництву депутат обласної ради Михайло Шелевер зустрівся зі своїм угорським партнером, головою асоціації «AlterEgo», доктором Маріанною Пензес. Саме на цій зустрічі і було оголошено про перемогу району у конкурсі. як уже згадувалося, мова йде про суму в сто тисяч євро. Районна адміністрація співфінансуватиме десять тисяч.

Як розповів «Голосу Карпат» Михайло Іванович, переговори щодо співробітництва району з угорцями були розпочаті ще у жовтні минулого року. Сама угода була підписана дещо пізніше. Головною метою розпочатого тоді проекту став обмін досвідом у сфері ведення здорового способу життя та збереження навколишнього середовища. Окрім України та Угорщини, участь у проекті також взяли Румунія та Словаччина.

– Для участі в проекті  було обрано 4 освітні заклади Тячівського району: Бедевлянська, Углянська, Усть-Чорнянська загальноосвітні школи та Тячівська ЗОШ №3 з угорською мовою навчання. Ці навчальні заклади буде забезпечено спортивним інвентарем, у них проводитимуться спеціальні тренінги, будуть створені екологічно чисті класи для проведення розвиваючих та пізнавальних розмов із дітьми щодо збереження навколишнього середовища та  захисту екології від шкідливого впливу, – розповів про суть проекту Михайло Шелевер. – Сподіваємось, цей проект допоможе нам заохотити дітей до ведення активного та здорового способу життя, а також виховає в них повагу та серйозне ставлення до оточуючого їх світу.

http://goloskarpat.info/