Хлібопекарням Мукачева завозного хліба не треба

На прохання керівників хлібопекарень Мукачева відбулася виробнича нарада у заступника міського голови Ганни Іваницької. Керівники хлібопекарень, зокрема, Іван Лукеча з ВАТ «Мукачівський пивзавод», Іван Колядко з МПП «Міла», Йосип Кулл з МПП «Гурман», Ірина Ткачова (ТзОВ «Форнакс») та інші підняли питання, що на ринках Мукачева, та і в інших місцях, охоче торгують хлібом, завезеним з інших міст Закарпаття, і, складається таке враження, що тут відверто ігнорують продукцію мукачівських хлібопекарень.

При спробах реалізувати свою хлібобулочну продукцію в Берегові, Сваляві й інших містах краю, мукачівським виробникам хліба чинять усілякі перепони, або й відверто, як це мало місце в Іршаві, забороняють торгувати… Тож не випадково наші виробники хліба попросили міську владу адекватно відреагувати на таку несправедливість. Захист влади їм потрібний, бо наші хлібопекарні створюють робочі місця для жителів міста, своєчасно розраховуються з платежами та податками…

Сказали своє слово головний державний санітарний лікар Мукачева Любомир Дзюбяк, начальник Мукачівської об’єднаної ДПІ Роман Луник, юрист міськвиконкому Іван Ільтьо… Вони констатували, що ряд кіосків, що торгують хлібобулочними виробами є об’єктами малих архітектурних форм, а 28 липня 2011 року 12-та сесія міської ради 6-го скликання ухвалила рішення № 263 «Про затвердження переліку товарів, які дозволено реалізовувати в малих архітектурних формах». Торгівля хлібом і хлібобулочними виробами в них не передбачена, бо їх поставлено з порушенням санітарних норм, в окремих не дотримується товарне сусідство, на «зеленому ринкові» торгують хлібобулочними виробами на відкритих прилавках у торгових рядах… Інспектори ДПІ мали б розібратися з доходами, які одержують іногородні постачальники хлібобулочних виробів, і відповідно сплачувати встановлену суму в бюджет Мукачева.

Учасники наради погодилися, що питання виробництва і реалізації хлібобулочних товарів потребує більш детального вивчення, що й буде зроблено найближчим часом. І тільки після того буде схвалено відповідне рішення.

http://inmukachevo.com.ua/