«Україна проти Януковича»: продовжується всеукраїнська акція проти дій чинного президента

Лідери «Фронту змін» закликають приєднатися до акції усіх небайдужих людей, щоб висловити незгоду з діями нинішньої влади, з її «реформами», котрі змушують населення виживати й ледве зводити кінці з кінцями. Також підтримати «Україну проти Януковича» закликають всі опозиційні сили для того, аби протестувати проти політичних репресій, які зараз відбуваються в країні.

18 жовтня в Ужгороді пройшла прес-конференція Закарпатської обласної організації політичної партії «Фронт змін».

На зустрічі із журналістами голова ЗОО ПП «Фронт змін» Валерій Лунченко, заступник голови Богдан Кинів, а також голова фракції «Фронт змін» у Закарпатській обласній раді Мирослав Білецький розповіли про початок акції «Україна проти Януковича» на Закарпатті і про подальші плани політичної партії.

Чотирма днями раніше, 14 жовтня, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк своєю відвертою заявою сколихнув українське суспільство. Він заявив про ініціювання всеукраїнської акції «Україна проти Януковича». Вже наступного дня на майданах міст з’явилися намети партії «Фронт змін», у яких збирають підписи під зверненням до Віктора Януковича, що закінчується словами «Я голосую ПРОТИ вас!».

Акція швидко поширюється всіма регіонами країни. Стартувала вона і на Закарпатті, а саме в Ужгороді, Мукачеві, Виноградові та Берегові. Як повідомив голова ЗОО ПП «Фронт змін» Валерій Лунченко, результати акції вже є – лише за три дні роботи на Закарпатті зібрали 3 тис. підписів, а загалом по Україні – 300 тис. За його словами, люди реагують на листівки дуже емоційно. Адже, за соціологічними опитуваннями, майже 70% населення України протестує проти дій нинішнього президента Віктора Януковича. «Тепер всі бажаючі мають змогу взяти участь у акції, висловити свій протест щодо дій президента і тим самим донести до влади все те, що наболіло. Впевнений, що таких листівок з підписами буде не один мільйон».

Акція «Україна проти Януковича» носить виключно мирний характер.

Вона триватиме два місяці, а після її завершення Арсеній Яценюк пообіцяв передати всі підписані людьми листівки в Адміністрацію президента.

Лідери «Фронту змін» закликають приєднатися до акції усіх небайдужих людей, щоб висловити незгоду з діями нинішньої влади, з її «реформами», котрі змушують населення виживати й ледве зводити кінці з кінцями. Також підтримати «Україну проти Януковича» закликають всі опозиційні сили для того, аби протестувати проти політичних репресій, які зараз відбуваються в країні. «Це наше спільне завдання – підняти дух і віру людей. Ми повинні сказати людям, що не все ще втрачено й у наших руках змінити долю нашої країни, змінити цю владу»,- заявив Арсеній Яценюк на початку акції.

Акція «Україна проти Януковича» орієнтована на всіх свідомих громадян країни – вона не має вікових чи будь-яких інших обмежень. Вона має на меті показати ту напругу, яка зараз панує у суспільстві. Та найбільш активно до ініціативи А. Яценюка приєднується молодь, котра прагне кращого життя і більших можливостей для власної реалізації. Тому акція «Україна проти Януковича» стрімко поширюється Інтернетом.

На питання, чи не боїться «Фронт змін» провокацій з боку інших політичних сил чи влади, Богдан Кинів відповів: «По-перше, від нинішньої влади можна очікувати будь-чого, та ми вже маємо певний досвід провокацій попередніх років і кампаній, тому наші юристи готові. А по-друге, наша акція – законна і носить суто мирний характер. Вона має відкрити Віктору Януковичу очі на істинне ставлення людей до нього».

Говорячи про подальші кроки партії, Мирослав Білецький зазначив, що далі планується включити питання про звернення до Віктора Януковича і припинення всіх політичних переслідувань, зокрема про декриміналізацію статті 365 Конституції України, в порядок денний всіх місцевих рад. «Як показали перші дні акції, люди дійсно дуже незадоволені діями влади. Нас знову намагаються обдурити, адже на виборах ми чули гасла, які обіцяли нам Україну для українців, але тепер все навпаки. Ми б хотіли, щоб президент прозвітував перед народом за два роки своєї діяльності. У 2004 році Помаранчева революція не дала Януковичу стати президентом, але він не зупинився, вдруге подавшись на вибори. І знову наразився на хвилю народного незадоволення і гніву. Якщо «Україна проти Януковича», він має піти».

Лілія МАТІЦО, газета “НЕДІЛЯ”