Афганці мітингуватимуть по всій Україні

У четвер, 3 листопада, о 10:00 представники афганських організацій разом з вчителями, підприємцями, пенсіонерами та іншими незадоволеними владою категоріями населення в усіх областях Україні проведуть мітинги біля будівель облдержадміністрацій.

Про це повідомив представник Полтавської організації Спілки ветеранів Афганістану Василь Ковальчук. Причина обурення – ціла низка недавніх законотворчих ініціатив. Серед ініціаторів акції з афганської сторони – рух Ніхто, окрім нас і місцеві об’єднання воїнів-інтернаціоналістів.

Згодом по три представники від кожної області будуть делеговані в Київ, де 5-го листопада відбудеться погоджувальна рада Форуму громадських організацій. На порядку денному – вираз народної недовіри Верховній Раді Україні.

Як повідомлялося, 28 вересня в Полтаві понад 1500 осіб пікетували будівлю облгосдаміністраціі, а в Донецьку чорнобильці встановили намети напроти будівлі обласного управління Пенсійного фонду і почали безстрокове пікетування.

Ті, хто зібралися у двох містах, протестували проти ухвалення Верховною Радою законопроектів, що обмежують, на думку мітингувальників, конституційні права громадян України.

ua.korrespondent.net