Закарпатці підкорювали Пікуй

30 жовтня на вершині гори Пікуй відбулось нагородження команд-переможців масового походу-сходження «Пікуяна-2011», яке проходило 28-30 жовтня в Карпатах, на межі Львівської та Закарпатської областей. Дев’ять команд  успішно фінішували, здійснивши сходження на вершину у визначений контрольний час. За умовами змагань, кожна команда самостійно обирала маршрут. Найскладніший можливих маршрутів починався на Ужоцькому перевалі. Саме його обрали найбільш підготовлені команди, кожна з яких подолала понад 30 км.

Абсолютним переможцем змагань стала збірна команда львівського Туристично-альпіністського центру «Скеля». Друге місце завоювала команда Застави «Ужгород» Федерації Скаутів «Галицька Русь». Третє місце, здобувши однакову кількість балів, розділили туристи зі Львова та команда кафедри туризму Ужгородського національного універститету.

Найкращі учасники «Пікуяни» отримали почесні кубки та дипломи, а також цінні подарунки – командне туристичне спорядження.

 Довідка. Змагання були присвячені 97-й річниці боїв за Ужоцький перевал під час Першої світової війни, 93-й річниці створення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) та 67-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

Допомогу в організації масового спортивного заходу надали Управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА, Фонд Анатолія Лісіцина (Росія, м. Ярославль), Турківська та Воловецька районні державні адміністрації.

http://zaholovok.com.ua/