Ужгородський міський голова рекомендує зробити 1 листопада вихідним

1 листопада, День усіх святих та день, коли за традицією люди відвідують могили своїх рідних. Традиція відвідувати цвинтарів 1 листопада має римо-католицьке коріння. Днем поминання померлих у римо-католицькому календарі є 2 листопада. Але в народних традиціях за збігом обставин поминальний день перенісся на перше число цього місяця. 

У Візантійському обряді немає єдиного поминального дня. Задушними вважаються суботи в часі Великого Посту. Вселенське поминання померлих відбувається в третій день Великодніх свят, у другий день П’ятидесятниці або суботу перед Димитрієм. Можуть існувати й інші, характерні лише для окремої місцевості, задушні дні.

Відзначення Дня пам’яті є традиційним для Закарпаття загалом і Ужгорода зокрема. І міський голова Віктор Погорєлов рекомендує підприємствам, установам та організаціям міста за погодженням із профспілковими комітетами зробити 1 листопада вихідним, перенісши робочий день на суботу, 5 листопада.

Міський голова підписав відповідне розпорядження, згідно з яким управління, відділи і служби міської ради замість вівторка, 1 листопада, працюватимуть 5-го, – повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі міської ради.

zakarpatpost.net