Ужгородські волонтери катали дітей з обмеженими можливостями на конях

Вихованці медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» (а це діти з обмеженими можливостями), відпочили на ранчо «Золота гора».

Діти насолоджувались гарними краєвидами, милувались тваринами (конями, вівцями) і птахами, які є на ранчо, молодші мали можливість покататися на конях, скуштували фірмовий десерт закладу. Супроводжували діток студенти ІІ і ІІІ курсів кафедри соціології і соціальної роботи факультету суспільних наук УжНУ.

Це вже не перша акція для кращої інтеграції дітей у суспільство. На Закарпатті із серпня діє проект «Друг» — за підтримки Карпатського фонду та голландської благодійної організації СКАN. Протягом десяти місяців у рамках цього проекту проводитимуться різні заходи з метою залучення волонтерів для допомоги неповносправним дітям. Крім того, це відмінна практика для студентів, які здобувають спеціальність «Соціальний працівник».

Волонтери щотижня відвідують діток Центру при ЗОШ № 20. Виконують разом з ними домашнє завдання, вчаться, відпочивають, навіть святкують, наприклад, Дні народження.

Габріелла Руденко

zaholovok.com.ua