До початку зими ужгородський аеропорт відремонтують

В обласному центрі тривають роботи з ремонту асфальтобетонного покриття Міжнародного аеропорту «Ужгород». У планах – завершити оновлення до кінця листопада.

Як розповів заступник директора аеропорту Валерій Прибєгін, з понеділка, 24 листопада, на території аеропорту працює спеціальна техніка. Зараз дорожники укладають вирівнюючий шар. За місяць планують відремонтувати 10,2 тис. квадратних метрів покриття – це територія, на якій розміщуються три стоянки для повітряних суден. Загалом, аеропорт «Ужгород» вміщує 6 стоянок для літаків. Уже сьогодні відремонтовано майже 30% запланованої площі.

«Це значно покращить стан безпеки. Адже подекуди вибоїни на асфальтному покритті були занадто глибокими. Тепер, Міжнародний аеропорт «Ужгород» краще відповідатиме сертифікаційним вимогам», — вважає заступник директора аеропорту з питань експлуатації наземних споруд Валерій Прибєгін.  

На будівельні роботи в аеропорті у 2011 році з обласного бюджету виділено понад 2 млн. грн. «Це тільки частина робіт. Ми продовжуватимемо приводити летовище до ладу й надалі. Адже для прикордонного Закарпаття, де багато європейських інвесторів та успішних бізнесменів, дуже важливо, щоб аеропорт працював якісно та безперебійно”, — зазначив губернатор області Олександр Ледида.

rionews.com.ua