Відбулася презентація збірки “Герої казкового замку”

На днях в обласному центрі на базі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф.Потушняка з великим успіхом пройшла презентація нової збірки молодої літераторки Оксани Фулитки «Герої казкового замку».

Це надзвичайно лірична, тепла і захоплююча подорож маленького читача, а також його батьків, бабусь і дідусів у світ пригод і неймовірних зустрічей. А кожна зустріч – це відкриття і нові знання про природу, про погоду, про дружбу, про родину. Ці казки вчать малечу розрізняти добро і зло, бути ввічливим, щедрим, любити свою родину, і зрештою доводять, що мрії збуваються. На презентації виступив головний редактор видавництва «Карпати» Борис Кушнір. Казку з однойменної збірки Оксани Фулитки «Кмітлива Каркуша» прочитала працівник бібліотеки Євгенія Напуда. Книжка презентувалась на Львівському форумі видавців на стенді видавництва «Карпати», львів’яни і гості форму виявились небайдужими. З виходом у світ нової збірки Оксану Фулитка привітали директор видавництва «Карпати» Віктор Браславець та голова Закарпатської організації Національної Спілки письменників України Петро Ходанич.
Презентацію продовжили вихованці зразкового дитячого музично-драматичного театру «Пролісок» Іршавського районного будинку культури керівник Василь Філеш. Юні актори представили виставу-казку «Уроки ввічливості». Глядачі дізналися як можна за допомогою уроку навчити хорошим манерам Сова-Мудрівна (Олеся Лендел), Жабенята (Наталія Жупанин, Тетяна Данканич, Настя Лендел), Їжачок (Євгенія Ваш) та спритні Горобчики (Анастасія Шубелко, Олександра Свида), вовк та зайчик (Сергій та Петро Бажів), білочка (Данієла Волошин), хитрі лисички (Ганна Білак, Тетяна Зейкан, Марія Соколочко, Евеліна Фельцан) навчили неввічливого Хамка-Мавпочку (Ніна Завидняк) поводитись чемно, ввічливо, говорити чарівні слова «дякую», «вибачте», «будь ласка», «доброго дня», «приємного апетиту» та інші.
 Казка дуже повчальна для молодого шкільного віку. Нагадує, що добро завжди перемагає зло.
 Джерело: Іршавська РДА