За “круглим столом” зберуться рекламники і дизайнери

Тема – Порядок встановлення вивісок в Ужгороді, прийнятий на сесії Ужгородської міської ради. Мета – сприяти тому, аби історичний центр міста мав європейське обличчя.

Час – п’ятниця, 4 листопада, о 16.00. Місце – мала зала засідань міськради. Учасники – фахівці Органу охорони історично-культурної спадщини Ужгородської міської ради, представники рекламних агенцій, дизайнери, громадськість, всі зацікавлені особи.

За час, який минув з минулого “круглого столу” (він відбувся у четвер, 27 жовтня), зроблено кілька нехай невеличких, але на перспективу важливих кроків. По-перше, демонтували сумнозвісну вивіску “ProntoModa” й тривають предметні переговори стосовно кількох подібних об’єктів в історичному центрі міста – власники чи орендарі розроблятимуть новий дизайн вивісок. З громадськими активістами розроблено спільний план інформування власників/орендарів закладів щодо нових Правил встановлення вивісок. Активно діє блог у соціальній мережі facebook, де створено кілька добірок світлин, що ілюструють приклади як захаращення Ужгорода недоладними вивісками, так і взірці вдалих, а також ілюстративний матеріал, який демонструє підходи в європейських містах. На часі – наступні кроки.

“Круглий стіл” організовується для ознайомлення усіх причетних до справи сторін з Порядком встановлення вивісок, утім, ціллю такого заходу є не лише інформування про те, що 1 квітня 2012 року збігає час, який наданий власникам та орендарям закладів на приведення вивісок у відповідність до Порядку. Зустріч-обговорення має на меті розробку заходів, які допоможуть центру Ужгорода набути європейського обличчя. Пам’ятаймо: лише разом можна зробити наше місто кращим, повідомили з ініціативної групи зібрання.

chas-z.com.ua