На Закарпатті 74,5 га землі використовувалось нелегально

За звітний період до органів прокуратури та інших правоохоронних органів скеровано матеріали з 154 справ про порушення вимог земельного законодавства.За результатами розгляду матеріалів, які містили ознаки злочинів, органами прокуратури порушено 10 кримінальних справ.

Найбільш характерними порушеннями на території області і надалі залишається використання земельних ділянок фізичними і юридичними особами без правовстановлюючих документів – виявлено 272 порушення на загальній площі 74,5 тис. га, недотримання вимог земельного законодавства при прийнятті рішень органами місцевого самоврядування та виконавчої влади – 119, самовільне зайняття земельних ділянок – 90 порушень, зміна цільового призначення земельних ділянок – 51 порушення, 13 – зняття родючого шару ґрунту, без дозволу.
 
У тому числі виявлено 208 порушень на землях сільськогосподарського призначення на загальній площі 23,01 тис. га, 230 порушень – на землях житлової та громадської забудови на загальній площі 23 га, 70 – на землях промисловості на загальній площі 245 га, 19 – на землях лісогосподарського призначення щодо загальної площі 60,3 тис. га.

mukachevo.net
Джерело: прес-центр “Закарпатської Правди”