Студенти ЗакДУ проходили стажування в мальовничій Туреччині

Ще восени минулого навчального року завдяки зусиллям завідувачки кафедри туризму Наталії Францівні Габчак та Світлані Анатоліївні Мишко студенти Закарпатського державного університету мали можливість пройти співбесіду у представників компанії Тезтур (провідного туроператора серед країн СНД) Олександри Глухан та Володимира Глухана, результатом якої стало стажування чотирьох студентів нашого університету – Іветти Думнич, Марти Гвардіонової, Станіслави Ільтьо та Олександра Кононученка – у сонячній Туреччині.

Протягом п’яти місяців (травень – вересень 2011 року) в гостинній східній країні студенти отримували безцінний досвід роботи в галузі туризму трансферманами та екскурсійними гідами, а також навчалися системі роботі готельного гіда. Як відомо, робота з людьми – одна з найскладніших, але наші студенти проявили себе з найкращої сторони. До їх прямих обов’язків належала зустріч гостей компанії в аеропорту міста Анталія, супровід до готелів, допомога при заселенні, а також супровід від’їзду гостей додому, проведення розважальних екскурсій, а у вільний від програм час допомога в готелях.

 На співбесіду з’явилося близько 50 студентів різних спеціальностей, після відбору залишилось 14, а навесні поїхали до Туреччини лише 4. «Ми здобули надзвичайно необхідний в наш час досвід роботи в престижній туристичній компанії, спробували себе в ролі гідів та, звісно, познайомились ближче з культурою й традиціями однієї з найбільш «туристичних» східних країн – Туреччини, – діляться враженнями студентки 3 курсу факультету економіки та туризму. – Кожна з нас взяла для себе якісь нові навички та знання, знайшла нових друзів та чудово провела час! Ми щиро вдячні викладачам та нашому університету за таку можливість та з нетерпінням чекаємо наступного сезону», інформує наукове товариство студентів та аспірантів ЗакДУ.

goloskarpat.info