Кожен українець пропиває не менше 1500 гривень на рік

Кожний українець, за підрахунками експертів, щороку в середньому пропиває 1300-1500 гривень.

За даними Euromonitor International, річний алкогольний раціон середньостатистичного українця, включаючи літніх людей і немовлят, у 2010-му становив 57 літрів пива, 21 пляшку горілки, майже 10 пляшок вина та одну пляшку коньяку.

Водночас, зазначає “Комсомольська правда в Україні”, навряд чи ці цифри відображають точну статистику, адже вони не враховують ані підпільної горілки, ані власноруч звареного самогону.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), середнє споживання алкоголю у світі становить 6,1 літра еквівалента чистого спирту на рік. Українці, за оцінками ВООЗ, випивають приблизно в півтора рази більше – тобто десь по відру чистого спирту щорічно.

При цьому експерти прогнозують, що до 2015 року споживання алкоголю в Україні збільшиться ще більше, а значить, ринок України, навіть незважаючи на низький рівень доходів населення, буде як і раніше дуже цікавий для вітчизняних і зарубіжних алкогольних компаній.

Найпопулярнішим алкогольним напоєм українців, як показало дослідження, проведене компанією GfK Ukraine, є пиво – йому віддали перевагу три чверті опитаних.

Переважна більшість респондентів вважає за краще пити пиво вдома. Другим за популярністю місцем, особливо серед мешканців великих міст, є вулиця: тут пиво п’ють 19,7% опитаних, тоді як в кафе і барах – всього 7,4%. Для жителів Києва ці показники становили 36,7 і 4,5% відповідно.

tsn.ua