Нацбанк викарбує ювілейні монети до 75-річчя Карпатської України

До 75-річчя Карпатської України у 2014 році Нацбанку запропонували виготовити ювілейні монети, а Укрпошті – спеціальні марки та конверти.

Закарпатські депутати затвердили план заходів із відзначення на  загальнодержавному рівні річниці проголошення Карпатської України та доручили  голові обласної ради звернутися до Президента та Верховної Ради щодо відзначення  у 2014 році 75-ї річччя Карпатської державності. План розрахований на три роки.

За участі Національної Академії наук України планують провести міжнародну  науково – практичну конференцію «Карпатська Україна в контексті  українського державотворення». Також запланували продовжити облаштовувати меморіальний парк «Красне Поле» поблизу Хуста та  могил і обелісків захисникам  Карпатської України. У селі Сойми Міжгірського  району до 2014-го року відкриють пам’ятник на місці розстрілу січових стрільців. У столиці Карпатської України, Хусті, відремонтують майдан Незалежності та відкриють пам’ятник Августину Волощину. До 2014-го року планують завершити роботу зі створення історико-меморіального музею на батьківщині Августина Волошина – в селі Келечин Міжгірського району, повідомили у прес-центрі облради.

zaholovok.com.ua