Закарпаття: Архієпископ Феодор відзначив ювілейний День народження

В день ювілею архіпастиря у кафедральному соборі на честь ікони Почаївської Божої Матері в Мукачеві була відслужена святкова Божественна Літургія.
Архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодор співслужили Високопреосвященніший Августин, архієпископ Львівський і Галицький, Преосвященніший Никодим, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський та Преосвященніший Олександр, єпископ Городницький, вікарій Київської Митрополії та сонм духовенства єпархії.

З благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодор був удостоєний високої церковної нагороди особистої відзнаки Митрополита Володимира.

На Літургії архіпастирі з духовенством молилися як за здоров’я ювіляра, так і посилено возносили молитви за свого Предстоятеля, повідомили Інтернет-виданню  zakarpatpost.net в Мукачівській православній єпархії.

 

 

 

 

 

 

В кінці Божественної Літургії владика Никодим з благословення Блаженнішого Володимира, Предстоятеля Української Православної Церкви вручив архієпископу Феодору відзнаку та побажав владиці пастирської мудрості та натхнення у пастирських трудах.

Архієпископ Августин, у свою чергу побажав архіпастирю духовних благ та підкреслив, що владика Феодор незважаючи на свій молодий для архіпастиря вік є «взірцем для духовенства і пастви».

Нагадаємо читачам zakarpatpost.net що у вересні цього року, Архієпископ Феодор посів 18 сходинку у щорічному рейтингу газети “НЕДІЛЯ” – “ТОП 100. Впливові люди Закарпаття”.

Фото сайту m-eparchy.org.ua

zakarpatpost.net