Закарпаття: Злочинна група майже півроку викачувала російську солярку

На закарпатській Перечинщині була виявлено чергове врізання в магістральний нафтопродуктопровід ДП «ПрикарпатЗахідтранс», який належить фірмі з Росії, повідомляє прес-служба МВС. Виявили її під час обходу труби працівники служби безпеки самого нафтопроводу і повідомили про це в Перечинський райвідділ міліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

У півтора кілометрах від села Сімер Перечинського району-в трубі виявили приварений патрубок і відведення зі шлангом високого тиску. Шланг привів у село, де знаходиться огороджена територія колишньої колгоспної ферми. Як з’ясувалося, орендує її 37-річний приватний підприємець з Ужгорода. Саме він, як підозрюють правоохоронці, і налагодив цей незаконний бізнес.
Зловмисники діяли під прикриттям, нібито будують неподалік туристичний об’єкт і прокладають туди дорогу. На будівництво регулярно їздили потужні вантажівки, які, не виключено, заправлялися краденою з нафтопроводу соляркою. Решта пального продавали. Таким чином зловмисники діяли близько п’яти місяців, викачуючи, як припускають правоохоронці, до двадцяти тонн солярки в тиждень. Однак, за підрахунками фахівців державного підприємства «ПрикарпатЗахідтранс», з нафтопроводу за цей час було вкрадено значно більше – майже півтори тисячі тонн солярки, чим завдано збитків на суму понад 15 мільйонів гривень. Все це робота згаданої злочинної групи, чи іншої, має з’ясувати слідство.
За даним фактом міліція порушила кримінальні справи за ст.292 ч.2 Кримінального кодексу України («Пошкодження об’єктів магістральних нафтопродуктопроводів») і ст.185 ч.5 («Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою»). Розслідування справи триває.

www.mukachevo.net