Закарпаття: Стартувала акція “Небезпечний вантаж”

З 1 листопада 2011 року Державтоінспекція краю проводитиме комплекс цільових заходів під умовною назвою «Небезпечний вантаж».

Його мета  посилити  контроль  за дотриманням суб’єктами перевезення небезпечних вантажів вимог правил дорожнього руху під час їх транспортування та зберігання, а також недопущення випадків аварійності, пов’язаних з перевезенням таких вантажів.  Тому Державтоінспекція краю звертає особливу увагу на неухильне дотримання основних вимог,  необхідних для перевезення небезпечних вантажів. Зокрема,  водій повинен мати свідоцтво про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів; ДОПНВ-свідоцтво про підготовку водіїв транспортних заходів, що перевозять небезпечні вантажі;  письмові інструкції на випадок аварії чи надзвичайної ситуації;  договір обов’язкового страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час перевезення небезпечні вантажів;  узгодження Державтоінспекцією маршруту дорожнього перевезення небезпечного вантажу.

У випадку відсутності  такої  документації власники та водії транспортних засобів притягуватимуться до адміністративної відповідальності за статтею 132 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачений штраф  у розмірі від 510 до 850 грн. Водночас  працівник ДАІ має право призупинити рух транспортного засобу, що перевозить небезпечний вантаж з порушенням, і  транспортувати на відповідні стоянки. Після усунення усіх  недоліків  цей транспортний засіб може далі перевозити вантаж.

Джерело: ГУ МВС у Закарпатській області

www.mukachevo.net