Голова Закарпатської “Свободи” Олег Куцин прокоментує хід судового процесу стосовно підпалу пам’ятного знаку “на честь переходу угорських племен в Карпатський басейн”

У середу закарпатська “Свобода” відповість на запитання журналістів.

У середу, 9 листопада, гостем прес-центру “Закарпаття” стане голова Закарпатської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег Куцин. Він не тільки прокоментує хід судового процесу стосовно підпалу пам’ятного знаку “на честь переходу угорських племен в Карпатський басейн”, але й, за його словами, доведе, що цей знак встановлено без відповідних дозволів і документів.

Матеріали, які підтверджують незаконність спорудження на Верецькому перевалі цього знаку, буде оприлюднено вперше. Крім того, Олег Куцин розповість про діяльність закарпатської  “Свободи” загалом.

Також учасником прес-конференції стане Ярослав Кузів — адвокат, який захищав інтереси Закарпатської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” у суді.

Нагадаємо, свободівці стверджують, що згадана споруда на Верецькому перевалі паплюжить честь і гідність українців і є нічим іншим як наругою, адже саме ці місця являються братьською могилою понад 600 розстріляних захисників Карпатської України. Пошукові та ексгумаційні роботи на території Верецького перевалу ведуться з 2008 року. На сьогодні віднайдено та перепоховано останки 17 людей.

zakarpatpost.net