Комуністи сьогодні святкують “червоний день календаря”

На річницю Жовтневої революції комуністи збираються провести акцію в центрі Києва попри судову заборону.

Окружний адміністративний суду Києва заборонив проводити масові акції на Хрещатику і Майдані Незалежності в Києві 7 листопада. Попри це, комуністи стверджують, що ніхто не завадить їм відзначити “червоний день календаря”.

Як попередив речник київської міліції Володимир Поліщук, всіх, хто не дослухається до рішення суду, оштрафують. Утім, комуністи пообіцяли вивести на вулицю 4 тисячі осіб.

“Ніхто не має права заборонити людям вийти на мирне зібрання. Це наше свято, і ми проведемо ходу від пам’ятника Леніну Хрещатиком”, – заявив “Комсомольській правді в Україні” народний депутат від КПУ Євген Царьков.

“Рішення суду сьогодні – справа філософська. А судді хто? Акції комуністів пройдуть не тільки в Києві, а в усіх обласних центрах країни. В Одесі ми збираємося біля Оперного театру”, – зазначив він.

“Нехай штрафують стільки, скільки хочуть, – додав Царьков. – Ми будемо на акціях на честь “червоного дня календаря” за будь-якої погоди. Особисто я не вірю, що вони наважаться підійти до нас зі своїми адміністративними протоколами”.

Водночас, як повідомлялося, за дотриманням рішення суду мають намір “пригледіти” націоналісти. Праві сили – зокрема ВО “Свобода”, Українська народна партія, Конгрес Українських Націоналістів, – раніше також подавали заявки на проведення акцій, однак після рішення суду відмовилися від них.

“Наша мета була – тим чи іншим способом не допустити комуністів на Майдан Незалежності і Хрещатик. Відповідно, якщо суд їм заборонив, то ми просто будемо дивитися, щоб рішення суду було виконано”, – заявив голова Київської міської організації ВО “Свобода” Андрій Іллєнко.

Нагадаємо, торік день 7 листопада комуністи й учасники помаранчевої революції (КУПР) відсвяткували разом. На Хрещатику вони побилися і розірвали червоний прапор.

tsn.ua