В Ужгороді відзначатимуть Дні хворих на діабет

Безкоштовні тести на рівень цукру перехожим та безпрограшна лотерея – в Ужгороді відзначатимуть Дні хворих на Цукровий діабетУпродовж 13-14 листопада в Ужгороді кількома цікавими пізнавальними акціями відзначатимуть Всесвітній день хворих на Цукровий діабет.

Насамперед усім ужгородцям та гостям міста запропонують у кількох пунктах на центральних площах зробити безкоштовний миттєвий (займає усього 5 секунд) скринінг-тест для визначення рівня цукру в крові.
Тільки 5 секунд знадобиться для того, щоб встановити показники цукру у власній крові та, відповідно, дізнатися про свій стан здоров’я. Пункти скринінгу працюватимуть на площах Корятовича, Театральній, Петефі, Кирила та Мефодія.
У понеділок, 14 листопада, в Обласному центрі здоров’я (пл. Театральна, 6) запланована інформаційно-культурна програма (початок о 12.00). Учасникам покажуть фільм про життя хворих на Цукровий діабет, лікарі розкажуть, як уникнути ускладнень, можливих при цукровому діабеті (з відвідувачами Центру здоров’я спілкуватимуться лікарі Ольга Олексик, Йосип Пічкар, Валерій Беляєв, Юрій Корсак, Олексій Носенко, Іванна Свердлюк). А також виступить волонтер Корпусу миру із США Сет Фрітш, який з 4 років є діабетиком, тож гість зможе поділитися власним життєвим досвідом.
Одразу по завершенню програми розпочнеться безпрограшна лотерея, серед призів якої – 15 глюкометрів найвідоміших виробників: Ван-тач, Акку-чек, Біонайм.
Організатори заходів до Всесвітнього дня хворих на цукровий діабет: Обласний центр здоров’я, Управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА, лікарі-ендокринологи Закарпатської обласної та Ужгородської міської лікарень, обласний ендокринолог Ольга Олексик.
Довідка:
Діагноз “цукровий діабет” мають 30420 (станом на 1 жовтня) тисяч дорослих закарпатців. А також — 200 дітей.
Близько 4700 закарпатців є інсулінзалежними. 250 тисяч мешканців області перебувають у групі ризику.