Закарпаття: Хуст отримав ще одного почесного громадянина

Хустський міський голова Володимир Кащук в урочистій обстановці вручив посвідчення та грамоту про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Хуст» – Мондичу Василю Степановичу.
Як відзначив мер міста Василь Мондич брав активну участь в громадсько-політичному житті міста та району. Шість разів обирався депутатом обласної ради та декілька разів – районної. Користується заслуженим авторитетом в колективі районної ради, райдержадміністрації, серед господарників та керівників району, керівництва області, депутатського корпусу, громадськості міста, району та області.

З 47 років трудового стажу – 18 років Василь Степанович пропрацював в шляхових ремонтно-будівельних організаціях Хустського району та Закарпатської області.

З ініціативи та безпосередньої організаторської роботи в місті Хусті побудовані сучасний автовокзал, середня школа №5, стоматологічна поліклініка, школа для слабочуючих дітей, 60 кілометрів автошляхів у віддалені присілки, 5 залізобетонних мостів, серед них міст до села Крива через р. Тису, довжина якого 350 п.м.

Під керівництвом Василя Степановича було збудовано 5 сучасних адміністративно-виробничих комплексів з відповідними цехами, складськими приміщеннями, 4 асфальтобетонні заводи, 7 полігонів залізобетонних виробів тощо. Створення відповідної матеріально-технічної бази, належна організація праці, забезпечення сучасних технологічних процесів дозволило сотні кілометрів шляхів з білим та чорним покриттям перевести в асфальтобетонні.

З його ініціативи розпочато реконструкцію ділянки автошляху Ужгород-Мукачево з доведенням параметрів дороги під першу категорію. Будучи керівником восьмого управління шляхів у Закарпатській області Мондич Василь Степанович брав активну участь в реконструкції інтуристського маршруту Чоп-Ужгород та Мукачево-Стрий.

Працюючи головою виконкому Хустської районної ради, Представником Президента України в Хустському районі, Василь Степанович особливу увагу приділяв питанням капітального будівництва. За період його роботи у районі зведено більше 300 об’єктів : школи, лікарні, амбулаторії, клуби, адмінбудинки сільських рад та об’єкти торгівлі, побуту, сільськогосподарського призначення та інші комунально-господарські об’єкти, повідомили Інтернет-виданню  zakarpatpost.net   у Хустській міській раді.

Газифіковано місто Хуст та 12 населених пунктів району, побудовано тисячі кв.м. житла у місті та районі, біля 80 відсотків автомобільних шляхів та споруд-реконструйовано. Район щорічно забезпечував повне освоєння капіталовкладень та введення об’єктів в експлуатацію, для будівництва успішно залучались інші джерела фінансування.

zakarpatpost.net