Празник Блаженного священномученика Теодора відзначили і в Римі

B Папській колегії «Russicum», що в Римі, в каплиці св. Терезки від дитятка Ісуса, відбулась Велика вечірня з литією свята Блаженного священномученика Теодора Ромжі. Вечірню відслужив о. Марко Дурлак з Прашівської греко-католицької архієпархії. Співали вечірню студенти із Мукачіської та Кошицької єпархій, Пряшівської архієпархії та греко-католицької єпархії Парма (США).

 

 

 

 

 

На вечірні були також присутні ректор колегії о. Лонгінас Вірбалас, студенти з інших єпархій, таких як Львівської архієпархії, Стрийсько-Дрогобицької єпархії, Краківської дієцезії, отці монахи студитського уставу та інші отці й семінаристи з різних куточків світу.

Варто відзначити, що свято Блаженного священномученика Теодора Ромжі є офіційним святом Папської колегії «Russicum», адже Блаженний Теодор проживав в цій колегії з 1934 до 1937 року під час своїх студій у Папському Григоріанському університеті.

Велика вечірня закінчилась мируванням під спів величання Блаженного священномученика Теодора, повідомляє сайт mgce.uz.ua