200 тисяч підприємців зберуться на Податковий майдан-2

У перший день зими підприємці закриють свої підприємства і оголосять страйк. 1 грудня бізнесмени планують оголосити загальнонаціональний страйк під гаслом “Переоблік влади” – 200 тисяч підприємців не вийдуть на роботу, повідомляє ICTV.

Як пояснили підприємці, через рік після Податкового майдану обіцянки влади підприємцям не виконані, натомість проти організаторів акції порушують справи, “аби не піднімали галас”.

За словами одного з підприємців, з часу Податкового майдану найважчими були лютий і березень: спочатку по кілька перевірок щодня, потім знищений товар у магазині, суд з виправданням, новий суд – і штраф.

Керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк каже, що більшість підприємців не витримали тиску: з 5 000 регіональних ініціативних координаторів “відсіялось” 90%. За його словами, дехто з активістів мав серйозні розмови з СБУ і міліцією.

Згідно зі статистикою Міжнародної фінансової корпорації, час на оформлення дозвільної документації в Україні за останні рік скоротився з 44 до 36 днів, однак на підкуп чиновників підприємці витрачають у середньому вже не 6%, а 10% доходу.

Нагадаємо, Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України” та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку й звітності суб’єктів малого підприємництва)” Верховна рада прийняла 20 жовтня 2011 року.

tsn.ua