У Міжгірській школі ім. А. Волошина до проведення уроків підходять творчо

Саме такими стали відкриті уроки іноземних мов у Міжгірській СЗОШ І-ІІІ ст. ім. А. Волошина, під час яких вчителі показали свою творчість та педагогічну майстерність.

 Майже всі заняття відбувалися з використанням мультимедійного проектора та інтерактивної дошки, за допомогою яких педагоги у цікавій формі демонстрували додаткову інформацію, наочність та завдання для учнів різних вікових категорій — від початкових до старших класів.

Автентичну англійську мову можна було почути в 7-А класі у вчителя Ірини Михайлівни Теслевич, яка підготувала цікаву презентацію про культуру, звичаї та відомих людей Шотландії, використовуючи країнознавчий матеріал для навчання, а для відпочинку — кросворд та веселу пісеньку.

З іграми та мультимедійним проектором пройшов урок німецької мови на тему “Їжа. Харчування у Німеччині та в Україні” і у 7-Б класі. Вчитель Ірина Михайлівна Гвоздецька давала найрізноманітніші завдання, а для розвитку мовленнєвих навичок застосувала прислів’я.

Завдяки мультимедійному проектору насиченим і жвавим був урок німецької мови “Традиції харчування у Німеччині та в Україні” у 10-А класі (вчитель — Галина Миколаївна Бабич). Учні презентували свої проекти, розповідали про національні страви Німеччини та України, навіть готували улюблені.

Цікаво, з використанням інтерактивної дошки пройшов урок німецької мови “Осінь. Осіння погода” у 3-А класі. Помічницею вчителя Тетяни Іванівни Красняник була “Осінь” — учениця 7-А класу Ярина Місик. Спочатку учні отримували від “Осені” завдання, а в кінці уроку — подарунки. Школярі демонстрували свої маленькі проекти-малюнки і розповідали про жовтогарячу пору року.

“Вибирай автора, так як вибираєш друга” — під таким девізом пройшов урок англійської мови “Книги у моєму житті” у 8-А класі. На занятті Галина Михайлівна Олексик показувала різноманітні форми роботи. Учні ознайомилися з відомими англійськими письменниками та їх творами, розповідали про свої улюблені книги. А “Цікава англійська” можна назвати урок “Школа. Шкільні предмети” у 6-А класі (вчитель — Наталія Юріївна Жабляк), який проходив у формі гри, де учні розв’язували кросворд та відгадували загадки. Вони не лише ознайомилися з освітою у Англії, а й навчилися розповідати про свою школу.

Проведені заняття продемонстрували не тільки майстерність вчителів, але й сприяли підвищенню інтересу учнів до вивчення іноземних мов.

Тетяна КРАСНЯНИК

 mizgir.com.ua