На Берегівщині перероблятимуть відходи

Цієї п’ятниці, 11 листопада 2011 року відбулося пленарне засідання 6-ої сесії Берегівської районної ради VІ-го скликання, на якому депутати розглянули чимало актуальних питань. До речі це засідання відбулося рівно через рік після першого засідання райради цього скликання.

На початку роботи голова райради Андрій Бігарі інформував присутніх про кадрові зміни на керівних посадах органів виконавчої влади, що відбулися останнім часом. Головуючий повідомив також, що на позачергових виборах Гатянського сільського голови 18 вересня перемогу здобув Локіта Іштван Федорович. Інформував й про те, що Верховною Радою України на неділю, 11 грудня 2011 року призначені позачергові вибори сільського голови с. Оросієво.

На пленарному засіданні були розглянуті й інші важливі питання. Зокрема були затверджені склад конкурсної комісії з проведення щорічного районного конкурсу „Населений пункт найкращого благоустрою і зразкового громадського порядку”, також Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для оцінки майна спільної власності територіальних громад сіл, селища Берегівського району.

Депутати затвердили Програму економічного та соціального розвитку Берегівського району на 2012 рік, заслухали звіти про виконання кількох інших програм, а до деяких з них внесли зміни. Заслухали також звіт про роботу районної державної адміністрації по організації  літнього відпочинку і оздоровлення дітей.

Серед питань, що були розглянуті на пленарному засіданні, особливе місце займає Програма поводження з твердими побутовими відходами у Берегівському районі на 2012-2015 роки. Основним моментом затвердженого документу є побудова до 2015 року заводу механізованої переробки побутових відходів, з попереднім виконанням відповідних підготовчих робіт. Програма передбачає також проведення еколого-освітніх заходів у навчальних закладах, проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо поводження з ТПВ, організацію роздільного збору побутових відходів, ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ та санацію їх територій.

Депутати райради затвердили план роботи районної ради на І-ше півріччя 2012 року, згідно якого у першому кварталі передбачається заслухати звіт голови РДА про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй районною радою повноважень, а у другому кварталі звіт голови районної ради.

На засіданні було також вирішено не закривати шосту сесіюрайради.

 Прес-служба Берегівської районної ради