Ужгородщина лідер в області з дитячої злочинності

9 листопада відбулася нарада з головами виконавчих комітетів селищної та сільських рад Ужгородщини, директорами загальноосвітніх навчальних закладів району з питання профілактики дитячої злочинності на території Ужгородського району.

У нараді прийняли участь керівник апарату державної адміністрації Ярослав Андрусь,  начальник районного відділу УМВС України в Закарпатській області – Віталій Шимоняк,  заступник голови районної ради Віра Данко та інші.

Михайло Геревич – помічник міжрайонного прокурора доповів про те,  що Ужгородський район,  нажаль,  займає перше місце в області по дитячій злочинності –107%.   Прикро,  та 54 правопорушення (обкрадання приватних помешкань, садиб, вживання алкоголю) було здійснено дітьми з неблагополучних сімей.   Також,  доповідач наголошував на те,  що недостатньо проводиться роз’яснювальна,  попереджувальна робота з батьками.

Начальник кримінальної міліції у справах неповнолітніх РВ УМВС України в Закарпатській області – Едуард Тороній загострив увагу присутніх на найбільш проблемних напрямках:вживання алкоголю неповнолітніми, систематичне не відвідування загальноосвітніх шкіл без поважних причин, тощо.   Просив сільських голів сприяти у своєчасному інформуванні відповідних відомств про неблагополучні сім’ї,  в яких виховуються неповнолітні діти та діти схильні до вчинення правопорушень і злочинів.

Іван Росоха – начальник відділу освіти та у справах національностей державної адміністрації звернув увагу на те,  що більшість правопорушень і злочинів було скоєно в канікулярний, позашкільний період.  Це говорить про недостатню зайнятість дітей в позаурочний час.

Заслухавши та обговоривши дану проблему, було внесено кілька пропозицій щодо виходу з ситуації, що склалася.  Запропоновано сільським головам та директорам ЗОШ надавати відповідним органам інформацію:

– про проблемних дітей, з якими необхідно проводити профілактичні бесіди;

– про не відвідування загальноосвітніх шкіл без поважних причин;

– про приватних підприємців, які працюють в нічний час та реалізовують алкогольні напої неповнолітнім (до таких підприємців застосовуватимуться штрафні санкції та позбавлятимуться дозвільних документів).

За підсумками наради заступник голови РДА В.Химинець видав відповідні доручення щодо профілактики дитячих правопорушень на території району, – повідомили Закарпаття онлайн з Ужгородської РДА.

zakarpattya.net.ua