У Хусті вирішили змінити русло легендарної річки Хустець

Справа в тому що від булої краси потічка, яка зачаровувала хустин та гостей міста за часів панування тут Чехів не залишилося і сліду. А через засміченість русла ця річка вже два рази створювала небезпеку підтоплення міста. Тому було вирішено дамби укріпити, русло привести до належного стану.

Зеленіючий парк із найрізноманітнішими деревами, затишними місцями для відпочинку і спокійна річка, що переливаючись каскадами через штучні пороги протікає поруч. Береги якої вимощені із декоративного каменя. Сьогодні важко собі уявити таку картину, дивлячись на маленький переритий екскаватором потік Хустець, що протікає в трохи більше як кілометр від центральної частини міста. Але задум інженерів та міської влади саме такий.

Як повідомляє телеканал М-студіо, тут вже не перший день тривають роботи. Робітники ВАТ «Хуст» готують основу для нової дамби. Ексковатори риють траншеї, сюди одразу ж заливається бетон. Робітники підгодовують його до наступного етапу.
Зокрема проект з приведення до ладу Хустця розрахований на 23-и млн. і переслідує одразу дві цілі. Можна так сказати практичну та естетичну. По-перше нові берегоукріплення дозволять убезпечити хустян від повторення сценаріїв 98-го та 2001 –го років коли велика вода принесла чимало шкоди. А ділянка на якій зараз працюють робітники дозволить покращити інтер’єр міста. Виявляється, що починаючи із довоєнних років Хустцем ніхто не займався і річка набула доволі не презентабельного виду. Сьогодні дотримуючись своєї передвиборчої програми, одним із пунктів якої було зробити Хуст по справжньому красивим і європейським містом Володимир Кащук планує вдихнути друге життя у цей потік.