Закарпатські прикордонники виявили дельтаплан контрабандистів

Минулої доби прикордонники відділу «Тячів» виявили літальний апарат. За наявною інформацією, знайдений дельтаплан використовували для доставки тютюнових виробів у Румунію. При цьому за останні три тижні його затримують вже вдруге.

Близько 4-ї ранку на відстані 3-4 кілометрів від державного кордону прикордонний наряд почув шум двигуна літального апарату. Про це, а також ймовірність незаконного переправлення через кордон сигарет охоронці кордону поінформували усі взаємодіючі структури, у тому числі й румунських колег. Майже за годину румунські колеги сповістили, що завдяки отриманій інформації, вони виявили 40 ящиків цигарок українського походження.

Тим часом, у результаті пошукових дій українські прикордонники  виявили мотодельтаплан, двигун якого був ще теплим. Сам дельтаплан знаходився поруч із змодельованим центром управління польотами, однак поруч з ним вже нікого не було.
 
Наразі ведуться заходи по з’ясуванню обставин правопорушення та можливого використання дельтаплана в протиправній діяльності.

 Леся Федорова, Прес-секретар начальника Мукачівського прикордонного загону

mukachevo.net