Закарпаття: На Виноградівщині готуються до відзначення 610-річчя Королівського Євангелія

Минулого тижня головою Виноградівської районної ради Олегом Любімовим організовано третє робоче засідання організаційного комітету з відзначення 610-річчя Королівського Євангелія.На засіданні оргкомітету, підбито перші підсумки роботи, яка проводиться в рамках підготовки до визначної події.

Так, голова районної ради розповів, що спільно з райдержадміністрацією, вже забезпечено проведення інформаційної акції з популяризації Королівського Євангелія та привернення уваги громадськості до заходів, які плануюся провести 30 листопада цього року.

Також голова ради наголосив, що організовується безпрецедентна для нашого району науково-практична конференція (тема: Королівське Євангеліє – пам’ятка духовної культури Закарпаття) на яку він особисто запросив видатних вітчизняних та зарубіжної вчених-істориків, мовознавців, релігієзнавців, культурологів.

Розглянуто робочий проект будівництва пам’ятного знаку в селищі Королево, який одноголосно затверджено членами оргкомітету.
Співголовами оргкомітету (Любімов О.В., Граб Т.Д.) погоджено кошторис витрат заходів й відзначено, що левова частка робіт та необхідних матеріалів для будівництва буде надано благодійниками.

На завершення засідання було роздано конкретні завдання членам оргкомітету для належного завершення підготовки заходів, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі Виноградівської райради.