У Міжгір’ї пройшов відкритий етап кубка України з авіамодельного спорту

Справжнє свято нещодавно отримала Міжгірщина, протягом двох вихідних днів жовтня. Нічний морозець та теплий сонячний день скликав всіх хто був вільний в ці дні до районного стадіону «Авангард».

Тут протягом трьох днів з 28 по 31 жовтня проходив відкритий етап кубка України з авіамодельного спорту (F-2-D, F-2-I,повітряні бої), працювали атракціони та зоопарк, проходила виїзна акція центру зайнятості та презентація мобільного центру професійної орієнтації служби зайнятості на базі причепу.

Завдяки сприятливим погодним умовам свято молоді, спорту, інтелекту, забав – вдалося. Відвідувачів було багато. Одні з цікавістю спостерігали за повітряними боями та відповідно посягали свої знання в набутті похідних до даного виду діяльності професій : конструктора, механіка та пілота з авіамоделей, Інші знайомились з дикими звірами та відповідно посягали похідні професії необхідні для їх обслуговування: тваринника, дресирувальника, організатора катання дитячої малечі на атракціонах,. А треті знайомилися з послугами які надає служба зайнятості. Завдяки використанню мобільного центру професійної орієнтації центр зайнятості мав змогу презентувати послуги що надаються для всіх категорій клієнтів : інформацію щодо стану ринку праці району, про професії які користуються попитом, про професійне навчання та працевлаштування з урахуванням індивідуальних психологічних особливостей та можливостей потреб ринку, тощо. Проведено показ ряду фільмів із циклу «Світ професій».

Під час роботи мобільного центру професійної орієнтації спеціалісти центру зайнятості надали відповідь на всі запитання громадян, які поступили , а саме щодо вакансій на підприємствах району, можливості отримання нової професії для тих, хто знаходиться на обліку в центрі зайнятості., в тому числі і через центри професійно-технічної освіти (ЦПТО) ДСЗН Присутні змогли також отримати роздаткові інформаційні матеріали: буклети, брошури . Всього протягом двох днів виїзної акції отримали послуги більше 500 осіб.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Міжгірського РЦЗ І.І. Баран

karpatnews.in.ua