Закарпаття: Будівельники накривають сміттєзвалище у Барвінку півметровим шаром піску

Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида проінспектував роботи з рекультивації полігону твердих побутових відходів у с. Барвінок, що поблизу Ужгорода.Нині полігон будівельники накривають півметровим шаром піску. Для впорядкування меж полігону за допомогою ескаваторів викопують глибокі рови. Невдовзі зазначена територія набуде пірамідальної форми, повідомили zakarpatpost.net у прес-центрі ОДА.

Для цього полігон ще кілька разів накриватимуть шарами глини. Згодом його закриють ще й спеціальною мембраною. Далі тут пробурять дегазаційні свердловини. У них збиратиметься та ізолюватиметься шкідливий газ. У майбутньому його використовуватимуть як джерело альтернативного енергопостачання.

Як запевнив керівник підприємства, що здійснює роботи на сміттєзвалищі, Віктор Копач, повністю завершити рекультивацію полігону планується в червні 2012 року.

– Головне завдання – позбавити мешканців Ужгорода та навколишніх сіл від шкідливих викидів. Це буде зроблено за допомогою рекультивації сміттєзвалища. Наступний етап – будівництво сміттєпереробних заводів, – відзначив Олександр Ледида.

zakarpatpost.net