Закарпаття: Попри обіцянки Погорєлова, деякі школи в Ужгороді все ще мерзнуть

Губернатор Олександр Ледида відвідав ужгородську ЗОШ №6. Мета візиту – перевірити чи тепло в класах. До навчального закладу також приїхали ужгородський міський голова Віктор Погорєлов та його заступник Юрій Бєляков.Сьогодні у школі, де навчаються 450 дітей, температура не піднімається вище 14 градусів за Цельсієм. Неодноразово обіцяного ужгородською владою тепла навчальний заклад так і не дочекався. Зі слів Віктора Погорелова, причина – прорив труби зношеної тепломережі:

– Аварія сталася у ніч з неділі на понеділок. Щойно ми запустили у мережу воду, стався прорив. Певний час наші спеціалісти не могли знайти місце пошкодження. Сьогодні ведуться роботи з ліквідації прориву – поки ми замінюємо лише частину труби. Ремонтні роботи триватимуть максимум 2 дні.

Керівник Закарпаття Олександр Ледида такою роботою міських господарників вкрай не задоволений:

– Коли приймалось рішення про переведення міста на автономне опалення, шосту школу особисто я вважав одним з найпроблемніших об’єктів. Хоча мер Ужгорода запевняв мене, що проблем не виникатиме. На жаль, сьогодні ситуація протилежна – у школі холодно. Діти в таких умовах навчатись не можуть, тому вже за півгодини школярів відпустять додому. І повернуться вони у класи тільки тоді, коли дозволить санепідемстанція.

А поки дітей тимчасово «відселять» до інших навчальних закладів. Про це розповів директор ЗОШ №6 Богдан Кіштулинець:

– З завтрашнього дня учні 9-11 класів тимчасово переходять у ліцей «Лідер» на базі ЗОШ №21, а діти з 5-8 класів навчатимуться в дев’ятій школі. Старшокласникам буде простіше, адже у 21-й школі після переведення частини дітей у нову словацьку школу №4 звільнився корпус, який і займуть наші учні. А от ЗОШ №9 вільних приміщень не має. Відтак, діти змушені будуть щонайменше два дні навчатись у другу зміну.

Ужгородський міський голова Віктор Погорелов запевнив: уже за два дні аварію ліквідують і в школу подадуть тепло, повідомили zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.

zakarpatpost.net