Закарпатські аграрії отримали від обласної влади 1 млн. грн.

Серед пріоритетів розвитку краю, які підтримує та фінансує обласна влада, вагоме місце займає Програма підтримки підприємств агропромислового комплексу краю на 2009 – 2013 роки.

Відповідно до цієї програми, підприємствам АПК частково відшкодовується відсоткові ставки за кредитами. Ці банківські позики використовуються підприємствами аграрного сектору на придбання насіння, міндобрив, засобів захисту рослин, палива та ін.

14 листопада 2011 року голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида підписав розпорядження про виділення 1 мільйону гривень для фінансування обласної Програми підтримки підприємств агропромислового комплексу краю. Гроші з обласного бюджету вже надійшли розпоряднику коштів (Головне управління агропромислового розвитку). Ці гроші найближчим часом будуть спрямовані безпосередньо сільськогосподарським підприємствам Ужгородщини, Берегівщини, Виноградівщини та Тячівщини.

Відзначимо, що це стане також хорошим привітанням з нагоди професійного свята, яке працівники сільського господарства святкуватимуть вже цієї неділі.

Прес-центр ОДА