Майбутнім військовослужбовцям влаштували “проводи”

У Закарпатському обласному військкоматі склалася добра традиція проводів призовників до лав української армії на дійсну військову службу.

Тож 8 та 15 листопадау клубі обласного військкомату зібралося понад сто призовників.Обласний військовий комісар полковник Іван Васильцюн разом із заступником військового комісаром Закарпатського облвійськкомату полковником Іваном Балашовим та заступником військового комісара Закарпатського ОВК з виховної роботи підполковником Петром Марко прийняли рішення організувати не просто проводи призовників, а й зробити свято, яке б запам’яталося хлопцям надовго.

Урочистості розпочалися переглядом відеофільму про українську армію та Гімном України. Перед майбутніми воїнами виступили обласний військовий комісар полковник Іван Васильцюн, який закликав завтрашніх солдат стійко переносити труднощі військової служби, берегти спокій громадян країни, бути вірними її синами, пам’ятати про рідну домівку та батьків, повернутися додому загартованими й здоровими. Іван Петрович задиктував свій номер телефону і просив у випадку потреби дзвонити у будь-який час дня і ночі. Цей вчинок військового комісара області відразу викликав до нього довіру з боку майбутніх воїнів. У залі запанувала дружелюбна атмосфера.

Із словами вітання до призовників звернулися координатор із роботи з правоохоронними органами Закарпатської облдержадміністрації полковник у відставці Анатолій Сурнін, ветеран війни в Афганістані майор у відставці Михайло Чейпеш, голова комітету солдатських матерів Наталія Цмур. Потім настоятель доманинської церкви отець Іван благословив майбутніх воїнів і дав свої настанови.

Перед початком концерту, який підготував  експериментальний студентський продюсерський центр «Плеяда» Закарпатської філії Київського славістичного університету, до призовників звернулася директор ЗФ КСУ, к.і.н. Несух Людмила Михайлівна. Вона побажала їм продовжувати та множити традиції славетних лицарів України – запорізьких козаків, героїчних захисників Батьківщини в роки Великої Вітчизняної війни та учасників миротворчих операцій. «Саме Вам відроджувати військову славу незалежної Української держави. Так, як природою призначено кожній жінці бути матір’ю, так і кожному чоловіку призначено бути воїном, захисником. Недаремно, в нашому народі спокон віку живе думка, що армія – це школа життя, а тому тільки пройшовши її Ви отримаєте загартування. Через всю службу пронесіть слова видатного військового флотоводця –адмірала П.С.Нахімова: ”У військового немає тяжкого чи легкого шляху. Є один шлях – славетний”.Мипереконаниіщо Ви успішно оволодієте знаннями і навичками,необхідними для проходження служби у Збройних СилаУкраїниі будете гідними нащадками героїв. У цей святковий день бажаємоВам міцного здоров’я, щастя та успіхів у благородній справі служіння Українській державі– такими словами завершила свій виступ директор філії.

А потім розпочався феєричний концерт, зокрема танці, у виконанні у виконанні студентів ЗФ КСУ та танцювальної групи «Стріт-денс» (керівник Тетяна  Борка). Призовники та присутні з великою увагою слухали прекрасні пісні у виконанні випускниці філії, а нині викладача угорської мови Мелінди Крон, Жанни Петрище та Валентини Василечко. Під бурхливі оплески зі сцени проводжали наш дует Лілю Ніколенко та Камілу Макухан, які пообіцяли, що дівчата обов’язково дочекаються хлопців зі служби.

Концерт настільки сподобався військовому керівництву, що наш експериментальий студентський продюсерський центр «Плеяда»вони запросили на наступні проводи.

За активну участь у проводах призовників обласний військовий комісар полковник Іван Васильцюн вручив Почесну грамоту директору ЗФ КСУ, к.і.н. Несух Л.М. із словами про те, що спільна співпраця буде продовжена.

 Прес-центр Закарпатської ОДА