Кращий дитсадок Закарпаття знаходиться в Мукачеві

У п’ятницю, 18 листопада, в  Ужгороді назвали переможців обласного конкурсу «Кращий дошкільний заклад-2011». Вітали учасників конкурсу голова обласної ради Іван Балога, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур та начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Михайло Мотильчак.

Вперше конкурс проведено два роки тому. Цьогоріч на звання кращого дитсадка змагалися 10 сільських та 13 міських закладів.  Підбиття підсумків проводили в малому залі облдержадміністрації

Михайло Мотильчак відзначив, що 2011-тий став для дошкільної освіти знаковим. «Нині майже 59% закарпатських діток відвідують садочки. В Ужгороді, Мукачеві та Чопі – більше 70-ти відсотків. За останні шість років на Закарпатті запрацювало 45 нових закладів. Найбільше на Виноградівщині (10), Міжгірщині (8) та Мукачівщині і Тячівщині (по 4). Також будувати дитсадки нам допомагають і закордонні партнери. Так нещодавно у Стужиці, що на Великоберезнянщини за допомоги наших друзів із чеської Височини ми видкрили новий дитсадочок», – повідомив Михайло Мотильчак.

Іван Балога відзначив, що саме у  дитсадку закладається основа для розвитку дитину, тут виховується наша надія. Саме тому увага влади цій галузі – пріоритетна.

«Сьогодні спільна позиція депутатського корпусу та виконавчої влади – підтримувати дошкільну освіту. Вся вертикаль влади працює у цьому напрямку. Цей рік в області оголошено роком дошкільної освіти. У серпні депутати облради прийняли програму розвитку дитсадків на період до 2017-го року, на яку заплановано виділити більше 200 мільйонів гривень. Тобто можемо сподіватися, що і в майбутньому дошкільна освіта на Закарпатті буде розвиватися потужними темпами», – вважає очільник ради.

«В першу чергу маємо забезпечити право дитини на здобуття дошкільної освіти, – звернувся до присутніх Іван Качур. – Зроблено багато, а ще більше – попереду».

Рішенням компетентного журі у номінації кращий міський дошкільний навчальний заклад переміг 41-ий дитсадок  Мукачева. На другій сходинці – ДНЗ № 8 Хуста.  На третій – дитсадок № 2 міста Ужгород. Кращим сільським дитсадком визнано заклад у селі Гать Берегівського району. Дитсадки у селах Горонда Мукачівського  та Підвиноградів Виноградівського районів обійняли відповідно друге та третє місця. За перше місце заклади отримали мультимедійні комплекси, за друге – пральні машини, за  третє – комплекти офісної техніки. А всі учасники конкурсу – 23 дитсадки, пилососи.

 Прес-служба облради