Ляшко у Раді нюхав і цілував землю

Народний депутат України Олег Ляшко (позафракційний) на вчорашньому засіданні парламенту виступив проти продажу землі.

Під час розгляду законопроектів про ринок земель, автором одного з яких є Ляшко, він вийшов до трибуни з торбою, в якій була земля.

Поставив торбинку на трибуну, взяв жменю землі і, звертаючись до міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, сказав: “Пане міністре, коли Ви востаннє босими ногами ходили по цій землі, коли Ви востаннє нюхали її (при цьому Ляшко понюхав землю), коли Ви востаннє цілували її (при цьому він поцілував землю в долонях), ніколи”.

Він зазначив, що якби міністр цінував українську землю, то ніколи б не пішов на те, щоб її продавати “за якісь порожні папірці”.

За його словами, сьогодні йдеться про необхідність ринку землі через те, що “комусь з олігархів, які сьогодні при владі, захотілося мільярди покласти собі в кишеню”.

Він виступав на трибуні протягом 10 хвилин.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин після виступу Ляшка зазначив, що один з колишніх голів Аграрного комітету колись весь час казав: “Село гине”. При цьому не уточнив, про кого йдеться.

Він зазначив, після таких виступів створюється враження, що деякі народні депутати взагалі не розуміють, про що йдеться, і при цьому навіть не читали ті законопроекти, які самі вносять.

У результаті Верховна Рада скерувала на повторне перше читання урядовий законопроект про ринок землі.

ua.korrespondent.net