Ужгород: Злодії пошкодили 15 ліфтів

За два останніх тижні ліфтове господарство міста зазнало неабияких збитків від рук невідомих, котрі щоночі викрадали електрообладнання з одного-двох ліфтів.Як розповів директор КП «Ужгородліфт» Сергій Сорока, загалом злодії винесли з машинних приміщень ліфтів на вулицях Минайській, Толстого, Грушевського, Годинки, проспекті Свободи обладнання на суму понад 85 тис. гривень, вивівши з ладу 15 ліфтів.

Оскільки мешканці кожного з під’їздів, які залишилися без ліфта, боргують підприємству «Ужгородліфт» від 7 до 10 тисяч гривень, воно не може забезпечити ремонт ліфтів та відновити їх роботу. «Наше підприємство нині переживає дуже скрутні часи, — розповідає директор КП Сергій Сорока, — адже в червні були відключені 56 ужгородських ліфтів і ми мали провести їх капітальний ремонт (на цей час не відремонтовано 29 з них).

Відповідно, грошей ми недоотримали з відключених ліфтів, та ще – борги населення, тож наразі коштів просто не вистачає, аби відновити роботу ліфтів, пошкоджених злодіями».

Сергій Сорока просить мешканців розрахуватися з боргами. А мешканцям тих будинках, де ліфти ще працюють (особливо мешканцям верхніх поверхів), він радить звертати увагу на шум, який може доноситися з даху або машинного приміщення. У разі виявлення присутності осіб, котрі намагаються проникнути всередину машинного приміщення, слід терміново телефонувати за номером 102 або до аварійної служби «Ужгородліфт» за номером 2-59-11.

Нагадаємо: такі випадки крадіжок деталей ліфта з кольорових металів траплялися й раніше. У 2009 році за крадіжкою трансформаторів із 26 ліфтів було спіймано цілу групу підлітків, двох із яких засудили до 4 років позбавлення волі. У 2010 році також були впіймані та засуджені двоє молодих людей, котрі поцупили з ліфта двигун, – інформує “Ужгород”.

zakarpatpost.net