Закарпатська ялинка нарешті готова вирушити до Ватикану

Ялинку для Ватикану зрізали сьогодні на Закарпатті, у Рахівському районі. Її висота – 30 метрів, вага – понад 5 тонн. На ній – 720 гілок. Зелена красуня надзвичайно пухнаста – від самого кореня і до верхівки. Закарпатські лісівники обійшли десятки гектарів лісу, поки її відшукали.

Два дні семеро рятувальників прив’язували міцним тросом усі її гілки до стовбура. А сьогодні попри сильний вітер і туман за допомогою гелікоптера лісову красуню зрізали і перенесли повітрям з високогір’я до села Великий Бичків. У середу на Закарпаття прибуде автопоїзд із Словенії. Ним закарпатську ялинку доправлять до Ватикану. Дорога триватиме майже тиждень.

А от головна новорічна ялинка України вперше буде штучною, повідомляють у київській мерії. 40-метрова красуня важить 44 тони. Її монтаж   розпочнуть у найближчі дні. Для цього буде залучено 4 вишки та два автокрани. Гілки кріпитимуть на металевий стовбур. А от прикрашати головну ялинку країни будуть сотні гірлянд. Всього планують використати 550 кілограмів освітлення. У київській облдержадміністрації обіцяють –  новорічна ніч 2012 року  стане особливою для столиці. Щоправда, сюрпризи поки тримають у таємниці.

ICTV