Закарпаття: Держава визначилися, за скільки продасть “Закарпаттяобленерго”

Початкова ціна продажу державного пакета акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ “Закарпаттяобленерго” у розмірі 50% статутного капіталу на приватизаційному конкурсі складає 135 млн грн.

Відповідні умови проведення конкурсу затверджені розпорядженням Кабінету міністрів від 2 листопада № 1162, яке оприлюднене на сайті уряду в понеділок.

Згідно з ними, учасник конкурсу з придбання акцій енергопостачальної компанії повинен три останні роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів “Закарпаттяобленерго”, або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Ці умови співпадають з умовами вже оголошених конкурсів з приватизації 25% акцій “Київенерго” і 40,061% “Донецькобленерго”.

Крім того переможець повинен буде внести інвестиції в розмірі 5 млн грн відповідно до концепції розвитку підприємства.

Всього на конкурс виставлена 62301621 акція. Стартова ціна в перерахунку на одну акцію становить 2,17 грн, тоді як на “Українській біржі вони котируються” за курсом: купівля – 0,3 грн, продаж – 1 грн, а остання угода була укладена на початку вересня по 1 грн за акцію.

“Закарпаттяобленерго” експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Державі в особі НАК “Енергетична компанія України” належить 75% акцій “Закарпаттяобленерго”, VS Energy International NV (Нідерланди) – 10,53% акцій АТ.
Gazeta.ua