Низка організацій мають намір завтра всупереч рішенню суду вийти на Майдан

Коаліція учасників помаранчевої революції, незважаючи на заборону суду, збирається 22 листопада вийти на Майдан Незалежності, щоб відсвяткувати річницю революції.

“Нам запропонували провести мітинг на Софійській або Михайлівській площі. Але революція була на Майдані, і саме там ми будемо відзначати День свободи”, – заявив Сегодня керівник коаліції Сергій Мельниченко.

“Заборонити нам зібратися на площі не можуть – я маю право ходити, де захочу. Ми не збираємося вигукувати політичні гасла і розгортати плакати. Ми хочемо просто зустрітися на Майдані і згадати, як стояли тут сім років тому. Зберемося о 18:00, думаю, людей прийде кілька тисяч”, – додав він.

Як з’ясувала газета, бютівці збираються відзначити День свободи біля Лук’янівського СІЗО. “Зберемося о 17:00, щоб підтримати серце помаранчевого Майдану – Юлію Тимошенко. Потім підемо до центру, щоб приєднатися до інших організацій, які відзначають річницю революції”, – повідомив депутат Андрій Павловський.

Такий же план і в депутатів із фракції НУ-НС. “Проведемо акцію під Лук’янівським СІЗО, а потім підтягнемося на Майдан. Думаю, завдяки забороні суду народу збереться багато, це буде свого роду протест”, – зазначила депутат Ксенія Ляпіна.

А от у ВО Свобода вважають, що святкувати 22 листопада сенсу немає. “Псевдолідери революції зрадили народні очікування змінити країну і систему. Все закінчилося тим, що повернулися до влади ті, проти яких була ця революція. Святкувати на Майдані, розмахуючи помаранчевими прапорами і викрикуючи Ющенко так! – це повний політичний нафталін”, – вважає глава київської організації партії Андрій Іл’єнко.

Між тим, Сегодня пише, що київська влада вирішила встановити новорічну ялинку на Майдані саме 22 листопада. У КМДА пояснили, що пізніше встановити ялинку не вдасться, оскільки можуть не встигнути відкрити до запланованої дати – 17 грудня.

Нагадаємо, 14 листопада Коаліція учасників помаранчевої революції (КУПР) оголосила про святкування 22 листопада Дня Свободи – сьомої річниці революції та першої річниці Податкового майдану. За словами першого заступника голови правління КУПР Петра Михайленка, організація провела консультації з багатьма громадськими організаціями щодо спільних дій з відзначення знаменної дати.

Проте пізніше Київський окружний адмінсуд задовольнив позов столичної мерії про заборону проведення 22 листопада масові заходи на Майдані Незалежності, аргументуючи своє рішення, зокрема, і тим, що громадяни, які зберуться в цей день на Майдані, можуть створити небезпеку перебуванню президента Литви Далі Грибаускайте у Києві.

ua.korrespondent.net