Плани по доходах не виконали 23,6% місцевих бюджетів Закарпаття

Про це на розширеному засіданні колегії Закарпатської облдержадміністрації, яке відбулося у четвер, 24 листопада, повідомив головний фінансист краю Петро Лазар.

Інформуючи про стан виконання бюджету він повідомив, що упродовж січня-вересня 2011 року до бюджетів усіх рівнів Закарпатської області надійшло податків та зборів (обов’язкових платежів) у сумі 2 270,9 млн. грн., що більше відповідного періоду минулого року на 21,7% або 404,4 млн. гривень.

До державного бюджету мобілізовано 1 402,3 млн. грн, що на 34,4% більше аналогічного періоду попереднього року та до місцевих бюджетів – 868,6 млн. грн., що на 5,5% більше відповідного періоду 2010 року.

Аналіз в розрізі низових бюджетів свідчить, що виконання плану доходів загального фонду не забезпечили 83 або 23,6% бюджетів сіл, селищ, міст районного значення та районних бюджетів. Загальна сума недовиконання по області склала 23,5 млн. грн. Відтак, райдержадміністраціям та міськвиконкомам доручено контролювати всі випадки зниження надходжень та вживати заходи з усунення причин зниження; забезпечити належний контроль за використанням майна та землі комунальної власності з метою недопущення втрат доходів місцевих бюджетів, повідомили  у прес-центрі Закарпатської ОДА.