Священники прийшли помолитися разом із голодуючими чорнобильцями

До наметів чорнобильців, які голодують під будівлею ПФУ в Донецьку, прийшли священники. Протестувальники пообіцяли не спалювати себе.

“Ми проти будь-якого гріха. Але коли люди виконували волю Божу в Чорнобилі, вони хіба не спалювали себе там заради інших людей?! Люди тут зібралися, щоб отримати те, що їм належить”, – недвозначно прокоментував розмови про самоспалення капелан Чорнобильського полку Українського реєстрового козацтва отець Сергій, пише “Сегодня”.

За даними на середу, у голодуванні приймала участь 41 особа. Починаючи з 14 листопада, було госпіталізовано 33 голодуючих.

“До нас прибувають люди з інших регіонів. У середу вдень приїхали два чорнобильця з Полтави. Чекаємо людей із Бердянська. Рішення суду ми виконувати не будемо, з наметів не вийдемо”, – пообіцяв Володимир Сумароков, один з організаторів акції. Чорнобильці також заявили, що подадуть апеляцію на рішення адмінсуду.

У мерії ж виключили силовий варіант виконання вердикту.

“Це компетенція виконавчої служби та правоохоронних органів. Рішення суду підлягає негайному виконанню. Але я не думаю, щоб там міг бути силовий розгін”, – повідомив мер Донецька.

Раніше віце-прем’єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що Кабміном прийнята постанова, згідно з якою пенсії постраждалим від чорнобильської катастрофи істотно збільшуються.

Як відомо, в Донецьку з 15 листопада в наметовому містечку біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду голодують чорнобильці. Вони вимагають виплати їхніх пенсій в повному обсязі, а також домагаються зустрічі з прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

tsn.ua