Ужгородська молодь влаштувала флеш моб “Вухо влади”

Всеукраїнська акція “Вухо влади” відбулася 15 листопада в Ужгороді під стінами Закарпатської облдержадміністрації. Її організували активісти молодіжного крила “Фронту Змін” з метою нагадати владі про обіцянки, дані молоді нинішнім президентом у своїй передвиборній програмі. Аналогічний флеш-моб відбувся одночасно в усіх обласних центрах України.

“Владо, почуй нас”, – значилося на плакатах учасників акції. Молоді люди шуміли, стукотіли та вигукували різні гасла, привертаючи до себе увагу перехожих. Ведучий флеш-мобу в гучномовець цитував фрагменти передвиборної програми кандидата на пост президента України В.Януковича, що мала назву “Україна для людей”:  “Гарантую щомісячні соціальні виплати на кожну дитину: при досягненні нею 3-річного віку і до 13 років родина отримуватиме щомісячно по 250 грн., а з 13 до 18 років – по 500 грн; кожній дитині – гарантоване місце у дитячому садку; на законодавчому рівні гарантую збільшення кількості бюджетних місць у державних вищих навчальних закладах до 75%;  серед пріоритетних напрямків моєї діяльності – збільшення житлового фонду України, забезпечення громадян доступним житлом; створю умови для відродження іпотечного кредитування з фіксованою ставкою не більше 7% на рік; держава повинна сформувати потужне замовлення на будівництво соціального житла; за 10 років буде збудовано 1 млн. квартир для молоді, працівників бюджетної сфери, малозабезпечених сімей, людей з обмеженими фізичними можливостями; гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року; в першочерговому порядку будуть забезпечені житлом безквартирні офіцери; запроваджу порядок отримання молодими офіцерами житла протягом першого року служби”.

“Жодної з даних обіцянок нинішній президент Віктор Янукович не виконав, – пояснив присутнім координатор молодіжна крила “Фронту Змін” Мирослав Білецький. – Пояснюється це відсутністю грошей у бюджеті. Натомість державні кошти знаходяться на атрибути розкоші: гелікоптери, дорогі автомобілі, будівництво дач і резиденцій. 14 мільйонів громадян України – це молодь. Гадаю, що президенту пора відволіктися від облаштування власного комфорту і трохи подумати про майбутнє своєї держави”.

У підтвердження цих слів учасники акції з отвору імпровізованого великого макету вуха витягували іграшкові кораблики, машинки, вертольоти і будиночки. А потім почали прочищати вухо йоршиками і вухочистками.

“Найбільш популярною фразою Президента Януковича є фраза “Почую кожного”. Нажаль, глава держави не чує молодь. Молодь “Фронту Змін” вирішила нагадати про невиконані передвиборчі обіцянки Гаранта”, – прокоментував дійство один з лідерів Закарпатського молодіжного крила “Фронту Змін” Михайло Сакалош.

Жоден з представників влади до учасників акції так і не вийшов. Натомість на площі Народній було багато міліції. “Мабуть це свідчення тому, що нас побоюються, – припустили молоді “фронтовики”.
У кінці акції її учасники зачитали звернення від молоді до Президента України з вимогою виконувати передвиборчі обіцянки. Після цього хода флешмобівців, скандуючи слова “Владо, почуй нас”, рушила до стін ОДА та пройшлася містом.

Прес-служба Закарпатської обласної організації Політичної партії “Фронт Змін”

zakarpattya.net.ua