У когорті дитячих письменників Закарпаття – поповнення

Вчора у дружній команді дитячих письменників Закарпаття сталося поповнення. В середу, 23 листопада, книжку оповідань «Лесин метелик» презентувала її автор – завідуюча Ужгородського дитячого садка «Ластовічка» Віра Жменяк. Це дебютна книжка Віри Семенівни.

«Писала я все життя, просто мало кому показувала, – зізналася авторка. –Я писала сценарії, окремі оповідання. А згодом задумалася над тим, що повчальних оповідань дуже мало. Я бачила різні вчинки дітей, неординарну поведінку батьків і виникло бажання написати книжку не лише для малюків, але й для їхніх матусь та татусів. Дуже хочу, щоб діти з дитинства полюбили книжки, бо саме це – найбільше багатство, а не мобільні телефони чи комп’ютери. Хочу, щоб батьки вечорами чи у вихідні читали діткам.

Герої книжки для мене рідні, бо це все реальні діти, яких я бачила в садочку, на вулиці, в поїзді. Дуже щаслива, що видала її. Це було нелегко, але дуже добре, що є люди небайдужі, які захотіли допомогти мені видати книжку»

Книжечка вийшла накладом 500 примірників у видавництві «Ліра». До неї увійшло дев’ять невеличких оповідань. Збірка багато проілюстрована малюнками художниці Ксенії Рибалко. Підписана вона дівочим прізвищем Віри Семенівни – Ластівка. За словами авторки, так підписалася вона на честь свого батька, який завжди мріяв, або його донька стала письменницею. В найближчих планах Віри Семенівни – випуск збірки словацькою мовою, а також книжечка віршів.

Привітати письменницю прийшли її колеги-письменники Василь Дурунда, Христина Кирита, Василь Густі, а також юний автор Василь Малишка, який свого часу закінчив садок «Ластовічка». До речі, Віра Жменяк відзначила, що з вихованців «Ластовіки» виросло багато творчих людей і цілком можливо, що почали розвивати свої творчі нахили вони саме в дитсадку.

Свідченням цього став і виступ нинішніх вихованців дитсадка, які показали присутнім кілька виступів за мотивами оповідань з «Лесиного метелика», а також зачитали вірші з майбутньої збірки Віри Жменяк.

“Час Закарпаття”

chas-z.com.ua