в Ужгородському професійному ліцеї пройшла олімпіада з предмета „Охорона праці”

Олімпіади з предмета „Охорона праці” серед учнів проводяться щорічно. Метою їх проведення є виявлення рівня знань учнів та підвищення навчальних досягнень, що є запорукою збереження їх життя і здоров’я в процесі подальшої професійної діяльності.
Цьогоріч обласна олімпіада з охорони праці успішно пройшла 24 листопада на базі Ужгородського професійного ліцею. У ній брали участь представники 17 професійно-технічних навчальних закладів області.

Олімпіадні завдання охоплювали увесь програмовий матеріал із предмета і полягали у розв’язанні різнорівневих тестових завдань. При їх виконанні використовувалась комп’ютерна техніка. Учні успішно справились із завданнями, показавши достатній рівень знань із предмета.

Викладачі, які супроводжували учнів, були задіяні у навчальному семінарі на тему: „Посилення професійно-технічними навчальними закладами профілактичної роботи з питань запобігання всім видам травматизму та правил з охорони праці”, який провела представник управління Держгірпромнагляду. Учасники семінару прослухали не лише цікаву лекцію з теми, а й у ході дискусії обговорили проблемні ситуації, що виникають у ході роботи.

Оцінювало виконані завдання компетентне журі на чолі із Козаковою Д.М., начальником відділу розслідування, обліку травматизму та скарг управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області.

Переможцями обласної олімпіади стали:

І місце – Друмашко Костянтин, учень Ужгородського професійного ліцею;

ІІ місце – Туряниця Іван, учень Державного професійно-технічного навчального закладу „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича”;

ІІІ місце –Чулей Яна, учениця Хустського професійного ліцею сфери послуг.

Проведення олімпіади з професії „Охорона праці” у професійно-технічних навчальних закладах області стимулює не лише педагогів до вдосконалення фахового рівня, а й спонукає учнів до усвідомлення всієї важливості дотримання правил безпеки під час професійно-практичної підготовки та на виробництві.

Бажаємо усім учасникам, щоб вирішення проблемних ситуацій із охорони праці проходило лише під час розв’язування олімпіадних завдань!

“Профтехосвіта в Україні”

karpatnews.in.ua